xsModelmakers.nl

 
 

Menno Drent kon het niet laten. Na 15 jaar lesgeven en een leven als maquettebouwer was hij gestopt. Maar het bleef knagen, sinds 2010, maakt hij weer modellen op schaal van o.a. aansprekende Groningse gebouwen. En dat doet hij niet zomaar. Een dergelijk schaalmodel is opgebouwd uit een aantal onderdelen, die via weggewerkte, magneetjes met elkaar verbonden worden. Elke keer als je bij het Martini-hotel overnacht krijg je één onderdeel en na een keer of 7 heb je zo een bouwdoos van de gehele Martinitoren.


Naast het model van de Martinitoren is ook het Groninger Museum zo goed als gereed. Andere projecten zijn het Wall House en het kantoor van de Rabobank Stad en Midden Groningen met zijn markante schuine dak.

Menno werkt veel in kunststof omdat je daar veel mee kunt. Een maquette geeft een derde dimensie aan iets zodat je je een voorstelling kunt maken hoe het er uit gaat zien later. Zo heeft hij destijds een aantal prototypen gemaakt van het nieuwe Heineken kratje. Bij de presentatie van de eerste plannen van het Groninger Museum was het zijn maquette die de hele wereld overging. Nog steeds maakt hij object-presentaties voor het museum, zodat deze mooi getoond kunnen worden.

Modelmakers werk voor musea en architecten.


Heeft u vragen? schroom niet om contact met hem op te nemen op : info@xsmodelmakers.nl

 

xsModelmakers, klein maar fijn!Laatste wijziging 24 December

   

maquette Groninger Museum